Het debat over onuitzetbaren is opengebroken

Billy Verloren levensOp 11 mei spraken in de Eerste Kamer in Den Haag uitvoerders en critici van het vreemdelingenbeleid met elkaar over oplossingen voor onuitzetbare illegalen tijdens het symposium 'Onuitzetbaar: een nieuw perspectief'. Dit gebeurde op uitnodiging van het Humanistisch Verbond. "We moeten minder vanuit het systeem denken." 

"We willen geen verloren levens op ons geweten hebben", zei Eerste Kamerlid (PvdA ) Pauline Meurs aan het eind van het symposium 'Onuitzetbaar. Een nieuw perspectief.' "We moeten het tijdig onderkennen als uitzetting van mensen zonder verblijfsvergunning niet lukt. En ruimte maken in onze procedures en wetgeving om onuitzetbaren uit de illegaliteit te halen en nieuw perspectief te bieden, hier of elders. Met tijdelijke verblijfsvergunningen, meer toepassing van de buitenschuldregeling en andere vormen."

Zo’n 50.000 mensen, die Nederland niet in- of uitkunnen, leven in de illegaliteit zonder perspectief ergens hun leven te kunnen opbouwen. Lees verder op: Human Debat Onuitzetbaren opengebroken...